oplossingen voor wooncrisis gezocht!

oplossingen voor wooncrisis gezocht!

Minister voor Wonen: oplossingen voor wooncrisis gezocht! Het gaat niet goed met wonen in Nederland. Lange wachttijden voor een sociale huurwoning (meer dan 11 jaar in de regio Utrecht), ruim 40.000 geregistreerde daklozen en prijzen van huur- en koopwoningen die door het dak schieten. De problemen zijn bekend. Daarom reist Stefanie Blokhuizen, tijdelijk en zelfbenoemd Minister voor Wonen, vanaf 22 februari tot en met 11 maart door Nederland. Op zoek naar oplossingen.

huren in sociale sector stijgen dit jaar niet

huren in sociale sector stijgen dit jaar niet

DEN HAAG - De huren van woningen in de sociale huursector gaan dit jaar niet omhoog. Minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken heeft dat besloten naar aanleiding van een wens van de Tweede Kamer, schrijft ze in een brief aan zowel de Eerste als Tweede Kamer.

Minister voor wonen

Minister voor wonen

Den Haag, 22-2-21 Stefanie Blokhuizen: de wooncrisis moet worden aangepakt Tijdelijk Minister voor Wonen trekt drie weken door Nederland op zoek naar oplossingen

Wonen

Wonen

‘Wonen gaat over je huis én je buurt. Daar is meer aandacht voor nodig’

Gelekt uit de troonrede?????

Gelekt uit de troonrede?????

De inhoud van de Miljoenennota en de troonrede horen geheim te blijven tot de derde dinsdag in september. Maar in de aanloop naar Prinsjesdag komt er vaak al veel naar buiten. Het leek erop dat dit ook vandaag gebeurde. Het bleek echter niet te gaan om de troonrede, maar om de woonrede van Portaal.

Huurders tegen huurverhoging

Huurders tegen huurverhoging

HUURDERS VERZETTEN ZICH TEGEN HUURVERHOGINGEN BNR Webredactie Vandaag, 06:34 (dinsdag 30 juni 2020) Update: vandaag, 07:24 De aangekondigde huurverhogingen leiden tot forse weerstand onder huurders. Woningcorporaties ontvangen gemiddeld 30 procent meer bezwaren dan afgelopen jaar, blijkt uit navraag van BNR. De stijging komt deels doordat mensen onzeker zijn over hun toekomstige inkomsten. Ook de uitgebreide aandacht voor de verhoging in de politiek en media wordt als reden genoemd.

Coronacrisis en uw financiën

Coronacrisis en uw financiën

Coronacrisis en uw financiën. Portaal heeft op haar website https://www.portaal.nl enkele mededelingen geplaatst in verband met de Coronacrisis. O.a. over de financiën en over eenzaamheid. De tekst en de foto's zijn dan ook overgenomen van de site van Portaal.

Minder sociale huurwoningen

Minder sociale huurwoningen

Helft minder sociale huurwoningen door verhuurderheffing. Corporaties Woningcorporaties hebben door de verhuurheffing weinig middelen over om sociale huurwoningen te bouwen en te verduurzamen. Volgens onderzoek komen ze daarvoor jaarlijks bijna 1,7 miljard euro tekort.

Actie tegen de verhuurderheffing tijdelijk uitgesteld

Actie tegen de verhuurderheffing tijdelijk uitgesteld

Als gevolg van het Coronavirus is de actie die gepland was tegen de verhuurderheffing met als startdatum 30 maart 2020 voorlopig uitgesteld. Wij gaan binnenkort proberen de actie een andere vorm te geven omdat we nog steeds thuis moeten blijven en een 1,5 meter samenleving moeten accepteren. De actie zal dan grotendeels via de sociale media gaan. Het onderstaande persbericht blijft wel voor het grootste gedeelte van kracht, behalve daar waar het gaat om persoonlijke contacten.

97% stemt voor unieke nul-op-de-meter renovatie

97% stemt voor unieke nul-op-de-meter renovatie

97% stemt voor unieke nul-op-de-meter renovatie Voor de Kwango-, KasaÏ- en Gambiadreef, in Utrecht Overvecht, maakte woningcorporatie Portaal met DuraVermeer en een meedenkgroep van bewoners een renovatieplan. 97% van de bewoners stemde daarmee in. Na de werkzaamheden hebben de woningen een moderne en frisse uitstraling. De eerste bewoners zijn blij met hun comfortabele woning.

Leefbaarheid slechte wijken neemt af

Leefbaarheid slechte wijken neemt af

(van: RTVUtrecht) Leefbaarheid slechte wijken neemt af, Utrecht zet kleine stappen. De leefbaarheid in de slechtste wijken van het land neemt verder af. Overlast en onveiligheid nemen toe, merken bewoners. Dat blijkt uit onderzoek van de koepel van woningcorporaties, Aedes.