Overlijden Joop Hillebrink

Overlijden Joop Hillebrink

Ook hebben wij, helaas door de vakantieperiode te laat, het droevige nieuws ontvangen dat onze huurdersraadcollega Joop Hillebrink 30 juli 2019 op 72 jarige leeftijd is overleden. Ook hij was een actief lid en een van de pioniers bij de oprichting van de Huurdersraad Portaal Regio Utrecht en zat in verschillende werkgroepen zoals: Huurbeleid, Prestatieafspraken, Agenda en Communicatie. Wij wensen zijn Familie alle sterkte toe.

Overlijden Ad van Remmerden

Overlijden Ad van Remmerden

Wij hebben het droevige nieuws ontvangen dat onze huurdersraadcollega Ad van Remmerden 12 september 2019 op 72 jarige leeftijd is overleden. Hij was een actief lid en een van de pioniers bij de oprichting van de Huurdersraad Portaal Regio Utrecht en zat in verschillende werkgroepen zoals: Meerjarenplanning onderhoud, renovatie en stadsverwarming; KCC / Dienstverlening en de werkgroep Communicatie. Op 19 september is er onder grote belangstelling een waardig afscheid van hem genomen in crematorium Domstede. Wij zullen hem en zijn positieve inbreng erg missen. Wij wensen zijn familie heel veel sterkte toe in deze moeilijke tijd.

Utrecht heeft er 79 nieuwe sociale huurwoningen bij

Utrecht heeft er 79 nieuwe sociale huurwoningen bij

Vrijdagmiddag was de feestelijke oplevering van de nieuwbouwflat van Portaal aan de Nijeveldsingel in Utrecht. Onder aanmoediging van de nieuwe bewoners onthulde wethouder Kees Diepeveen een kunstwerk op de kopgevel van de flat. Ook konden de toekomstige bewoners een kijkje nemen in de nieuwe woningen. Met de oplevering is Utrecht 79 sociale huurwoningen rijker en is de eerste fase van de vernieuwing van de Oudegeinlaan en omgeving klaar.

Zonnig Portaal

Zonnig Portaal

De komende twee jaar krijgen zo'n 7.000 huurders van eengezinswoningen van Portaal de mogelijkheid om zonnepanelen op hun dak te laten plaatsen. Dit past in de ambitie van Portaal om haar woningen te verduurzamen en woonlasten voor huurders te verlagen. Portaal werkt hiervoor samen met duurzame energieleverancier Greenchoice. Vandaag werd het 500ste zonnesysteem geplaatst bij een huurder van Portaal in Utrecht

Vroegsignalering bij schulden.

Vroegsignalering bij schulden.

31 januari was er een feestelijke bijeenkomst i.v.m. één jaar Vroegsignalering in Utrecht. Succesvolle verhalen uit de praktijk waarbij door samenwerken van Gemeente Utrecht, buurtteams en woningcorporaties Mitros, Boex en Portaal schulden sneller worden opgespoord en grotere problemen worden voorkomen. Tegelijkertijd vooruitblik op start pilot Ondiep waarbij we ook gaan samenwerken met o.a. Eneco en Zilveren Kruis om nog effectiever problematische schulden aan te kunnen pakken.

Maarssen Kareldoormanplein

Maarssen Kareldoormanplein

Verbeteren 73 eengezinswoningen in Maarssen Begin dit jaar is bouwbedrijf Trebbe in opdracht van Portaal gestart met het verduurzamen van 73 eengezinswoningen aan het Karel Doormanplein en omgeving in Maarssen. Na deze werkzaamheden kunnen de woningen weer 35 jaar mee en hebben huurders meer comfort en zijn de woningen energiezuiniger.

De Uitdaging

De Uitdaging

De Uitdaging. De Utrechtse woningcorporaties Mitros, Portaal en Bo-Ex gaan tienduizenden woningen verduurzamen. Dat begint bij "een nieuwe jas" een innovatie in gevelisolatie.

Kwart miljoen mensen wil sociaal huurhuis in regio Utrecht (BRON AD)

Kwart miljoen mensen wil sociaal huurhuis in regio Utrecht (BRON AD)

Kwart miljoen mensen wil sociaal huurhuis in regio Utrecht. Bij Woningnet staan ruim 250.000 mensen ingeschreven voor een sociale huurwoning in de regio Utrecht. Het wordt tijd dat ze van zich laten horen, vindt woningcorporatiebestuurder Henny van den Heiligenberg. Elk jaar wordt de wachtlijst langer en sneuvelt het oude record, zegt Van den Heiligenberg. Hij is bestuurder van corporatiesamenwerkingsverband Stichting Woonruimte Verdeling Utrecht (SWRU). Om precies te zijn: 259.409 mensen sta

Sociale huur onder druk door duurdere koopwoningen (bron NOS)

Sociale huur onder druk door duurdere koopwoningen (bron NOS)

Sociale huur onder druk door duurdere koopwoningen. Veel sociale huurwoningen die vrijkomen, belanden in de vrije sector doordat koopwoningen snel duurder worden. Dat zeggen huurdersvereniging de Woonbond en wethouders van drie grote steden. Ze vinden dat de marktwaarde een te grote invloed heeft bij het bepalen van de maximale huurprijs. Sociale huurwoningen komen in de vrije sector doordat de huren flink worden verhoogd. Dat is mogelijk doordat de WOZ-waarde sinds 2015 een groot deel van de

Gezamenlijke Huurdersorganisaties van Portaal wijzen Manifest Passend Wonen af

Gezamenlijke Huurdersorganisaties van Portaal wijzen Manifest Passend Wonen af

Gezamenlijke Huurdersorganisaties van Portaal wijzen Manifest Passend Wonen af. Op 7 juni bood Portaal, samen met 22 andere woningcorporaties, minister Ollongren het Manifest Passend Wonen aan. Door het uitbrengen van dit Manifest hopen deze corporaties de discussie over het functioneren van de woningmarkt op gang te brengen. De gezamenlijke huurdersorganisaties zijn niet bij de totstandkoming van het Manifest betrokken. Huurders wijzen de voorstellen af.

Gluurverhoging

Gluurverhoging

Onterechte verstrekking door de belastingdienst van de financiële gegevens van huurders aan de verhuurders.

Gettovorming in volkswijken ligt op de loer

Gettovorming in volkswijken ligt op de loer

Gettovorming in volkswijken ligt op de loer. Deskundigen en woningcorporaties willen af van het strikte systeem van passend toewijzen, waarbij huishoudens met de laagste inkomens de goedkoopste woningen krijgen. Gettovorming ligt op de loer. ,,We moeten niet terug naar de probleemwijken van vroeger."

Portaal maakt deel uit van winnend team

Portaal maakt deel uit van winnend team

Portaal maakt deel uit van winnend team. Deze week werd bekend dat de Cartesiusdriehoek in Utrecht getransformeerd wordt tot de eerst blue zone in stedelijk gebied. NS en gemeente Utrecht kozen voor het plan ‘Blue District’ van MRP Development en Ballast Nedam Development. Onderdeel daarvan is het plan van Portaal en stichting De Tussenvoorziening om het gemengd wonen concept toe te passen voor de circa 600 sociale huurappartementen van de totaal 2600 woningen.

Woningaanpassingen

Woningaanpassingen

Door de woning op verschillende plaatsen aan te passen kun je langer thuis blijven wonen. Dit kan bijvoorbeeld met een oprijplaat voor de woning. Maar waar te beginnen? Deze tips helpen je op weg.

ZONNIG PORTAAL: Plaatsing zonnepanelen op flats

ZONNIG PORTAAL: Plaatsing zonnepanelen op flats

Dit plan noemt Portaal “ ZONNIG PORTAAL”. Portaal is voornemens de plaatsing van de zonnepanelen bij 42 woongebouwen te realiseren. Hiervoor heeft Portaal het plan voor instemming voorgelegd aan Huurdersraad Portaal Regio Utrecht. Met deze ingreep werkt Portaal aan een beter milieu, doordat ze duurzame energie opwekken.

0 op de meter

0 op de meter

Verhuurders die woningen zo verbouwen dat er bijna geen energiekosten meer zijn, mogen hier vanaf 1 september een vergoeding voor gaan vragen aan hun huurders