Gelekt uit de troonrede?????

Gelekt uit de troonrede?????

De inhoud van de Miljoenennota en de troonrede horen geheim te blijven tot de derde dinsdag in september. Maar in de aanloop naar Prinsjesdag komt er vaak al veel naar buiten. Het leek erop dat dit ook vandaag gebeurde. Het bleek echter niet te gaan om de troonrede, maar om de woonrede van Portaal.

Huurders tegen huurverhoging

Huurders tegen huurverhoging

HUURDERS VERZETTEN ZICH TEGEN HUURVERHOGINGEN BNR Webredactie Vandaag, 06:34 (dinsdag 30 juni 2020) Update: vandaag, 07:24 De aangekondigde huurverhogingen leiden tot forse weerstand onder huurders. Woningcorporaties ontvangen gemiddeld 30 procent meer bezwaren dan afgelopen jaar, blijkt uit navraag van BNR. De stijging komt deels doordat mensen onzeker zijn over hun toekomstige inkomsten. Ook de uitgebreide aandacht voor de verhoging in de politiek en media wordt als reden genoemd.

Coronacrisis en uw financiën

Coronacrisis en uw financiën

Coronacrisis en uw financiën. Portaal heeft op haar website https://www.portaal.nl enkele mededelingen geplaatst in verband met de Coronacrisis. O.a. over de financiën en over eenzaamheid. De tekst en de foto's zijn dan ook overgenomen van de site van Portaal.

Minder sociale huurwoningen

Minder sociale huurwoningen

Helft minder sociale huurwoningen door verhuurderheffing. Corporaties Woningcorporaties hebben door de verhuurheffing weinig middelen over om sociale huurwoningen te bouwen en te verduurzamen. Volgens onderzoek komen ze daarvoor jaarlijks bijna 1,7 miljard euro tekort.

Actie tegen de verhuurderheffing tijdelijk uitgesteld

Actie tegen de verhuurderheffing tijdelijk uitgesteld

Als gevolg van het Coronavirus is de actie die gepland was tegen de verhuurderheffing met als startdatum 30 maart 2020 voorlopig uitgesteld. Wij gaan binnenkort proberen de actie een andere vorm te geven omdat we nog steeds thuis moeten blijven en een 1,5 meter samenleving moeten accepteren. De actie zal dan grotendeels via de sociale media gaan. Het onderstaande persbericht blijft wel voor het grootste gedeelte van kracht, behalve daar waar het gaat om persoonlijke contacten.

97% stemt voor unieke nul-op-de-meter renovatie

97% stemt voor unieke nul-op-de-meter renovatie

97% stemt voor unieke nul-op-de-meter renovatie Voor de Kwango-, KasaÏ- en Gambiadreef, in Utrecht Overvecht, maakte woningcorporatie Portaal met DuraVermeer en een meedenkgroep van bewoners een renovatieplan. 97% van de bewoners stemde daarmee in. Na de werkzaamheden hebben de woningen een moderne en frisse uitstraling. De eerste bewoners zijn blij met hun comfortabele woning.

Leefbaarheid slechte wijken neemt af

Leefbaarheid slechte wijken neemt af

(van: RTVUtrecht) Leefbaarheid slechte wijken neemt af, Utrecht zet kleine stappen. De leefbaarheid in de slechtste wijken van het land neemt verder af. Overlast en onveiligheid nemen toe, merken bewoners. Dat blijkt uit onderzoek van de koepel van woningcorporaties, Aedes.

Ondernemersplan PORTAAL

Ondernemersplan PORTAAL

Geachte huurder van Portaal, Portaal is bezig met het maken van een nieuw Ondernemingsplan voor 2020 – 2028. In dat plan worden de thema’s inclusie, huurder, duurzaamheid en passend wonen verder uitgewerkt.

Utrecht heeft er 79 nieuwe sociale huurwoningen bij

Utrecht heeft er 79 nieuwe sociale huurwoningen bij

Vrijdagmiddag was de feestelijke oplevering van de nieuwbouwflat van Portaal aan de Nijeveldsingel in Utrecht. Onder aanmoediging van de nieuwe bewoners onthulde wethouder Kees Diepeveen een kunstwerk op de kopgevel van de flat. Ook konden de toekomstige bewoners een kijkje nemen in de nieuwe woningen. Met de oplevering is Utrecht 79 sociale huurwoningen rijker en is de eerste fase van de vernieuwing van de Oudegeinlaan en omgeving klaar.

Zonnig Portaal

Zonnig Portaal

De komende twee jaar krijgen zo'n 7.000 huurders van eengezinswoningen van Portaal de mogelijkheid om zonnepanelen op hun dak te laten plaatsen. Dit past in de ambitie van Portaal om haar woningen te verduurzamen en woonlasten voor huurders te verlagen. Portaal werkt hiervoor samen met duurzame energieleverancier Greenchoice. Vandaag werd het 500ste zonnesysteem geplaatst bij een huurder van Portaal in Utrecht

Vroegsignalering bij schulden.

Vroegsignalering bij schulden.

31 januari was er een feestelijke bijeenkomst i.v.m. één jaar Vroegsignalering in Utrecht. Succesvolle verhalen uit de praktijk waarbij door samenwerken van Gemeente Utrecht, buurtteams en woningcorporaties Mitros, Boex en Portaal schulden sneller worden opgespoord en grotere problemen worden voorkomen. Tegelijkertijd vooruitblik op start pilot Ondiep waarbij we ook gaan samenwerken met o.a. Eneco en Zilveren Kruis om nog effectiever problematische schulden aan te kunnen pakken.

Maarssen Kareldoormanplein

Maarssen Kareldoormanplein

Verbeteren 73 eengezinswoningen in Maarssen Begin dit jaar is bouwbedrijf Trebbe in opdracht van Portaal gestart met het verduurzamen van 73 eengezinswoningen aan het Karel Doormanplein en omgeving in Maarssen. Na deze werkzaamheden kunnen de woningen weer 35 jaar mee en hebben huurders meer comfort en zijn de woningen energiezuiniger.

De Uitdaging

De Uitdaging

De Uitdaging. De Utrechtse woningcorporaties Mitros, Portaal en Bo-Ex gaan tienduizenden woningen verduurzamen. Dat begint bij "een nieuwe jas" een innovatie in gevelisolatie.