Terugblik open dag

Gepubliceerd op: 01-06-2022

Terugblik Open Dag 2022. Op 21 mei was er Open Dag bij Woongroep Vleuterweide, een woongroep van 55-plussers. Het was een groot succes. Dank zij de inzet van de woongroepers om ook in het Trefpunt aanwezig te zijn waren er voor geïnteresseerden genoeg mensen om een praatje mee te maken en meer te weten te komen over de woongroep.

Terugblik Open Dag 2022.

Op 21 mei was er Open Dag bij Woongroep Vleuterweide, een woongroep van 55-plussers. Het was een groot succes. Dank zij de inzet van de woongroepers om ook in het Trefpunt aanwezig te zijn waren er voor geïnteresseerden genoeg mensen om een praatje mee te maken en meer te weten te komen over de woongroep.

Er zijn veel mensen geweest, sommigen kwamen alleen even langs om te horen hoe het met de woongroep ging. Bijvoorbeeld een jonge vrouw die met haar twee dochtertjes kwam kijken hoe het met de woongroep ging. Ze was toen ze bij Stade werkte, bij de start van de woongroep betrokken.

Ook van de LVGO kwamen er 2 dames om te kijken hoe het bij ons ging. Maar gelukkig ook veel mensen die informatie kwamen halen en kwamen kijken omdat ze wilden weten of een woongroep iets voor hen was. Daarbij drie echtparen, waarvan we 1 echtpaar direct moesten teleurstellen omdat ze al over de 80 jaar waren. Ook een paar dames die al ver over de 70 waren. We legden hen uit waarom we daar niet aan wilden beginnen, als woongroep moeten we namelijk steeds verjongen, en dat begrepen ze ook wel.

Maar er waren ook een aantal dames van rond de 65 jaar, die serieus geïnteresseerd waren; jammer genoeg geen mannen of echtparen. Waar dat nou aan ligt ? Nemen vrouwen meer initiatief dan mannen in dit soort zaken? Heel jammer! Want wonen in een woongroep is zo goed om eenzaamheid tegen te gaan.

Binnenkort hopen we nader kennis te maken met deze 5 vrouwen, doordat ze ons regelmatig gaan bezoeken tijdens ons koffie-uurtje, happy hour of zondagmiddag-thee. En dan kunnen ze na een tijdje hopelijk op onze aspiranten-wachtlijst. Want, om de woongroep in stand te houden, is het belangrijk dat er steeds aspiranten zijn om de woningen, die in in de toekomst vrij zullen komen, te gaan bewonen.

Naast dat mooie resultaat was het sowieso een leuke dag, met leuke gesprekken.