Servicekosten

Servicekosten

In het huurcontract is opgenomen of, en zo ja, welke servicekosten voor rekening van de huurder(s) komen. Dit zijn kosten die de verhuurder werkelijk maakt voor diensten en activiteiten ten behoeve van de huurder(s). De kosten dienen redelijk te zijn om doorberekend te mogen worden. Onze werkgroep heeft hierover een notitie geschreven.

Aanvragen huurverlaging

Aanvragen huurverlaging

Publicatie van Rijksoverheid. Huurverlaging vraagt u eerst aan bij uw verhuurder. Gaat deze niet akkoord met uw voorstel, dan kunt u de Huurcommissie inschakelen.

Afschaffen verhuurderheffing

Afschaffen verhuurderheffing

‘Waarom moeten huurders de dupe worden?’ Begin dit jaar kondigden de huurders van Portaal een grote landelijke actie aan tegen de verhuurderheffing. De uitbraak van het coronavirus gooide roet in het eten en de actie werd uitgesteld.

Jouw Thuis: zelf kiezen hoe je woont

Jouw Thuis: zelf kiezen hoe je woont

Jouw Thuis: zelf kiezen hoe je woont. Een aanpak waarbij de huurder bepaalt of, hoe en wanneer zijn woning wordt verbeterd. Een individuele aanpak in plaats van een projectmatige, onder het motto: jouw huis, jouw keuze.

Verschillende informatieve links

Verschillende informatieve links

Hieronder vindt u informatieve links aangaande de "woningcrisis" die misschien voor u kunnen interessant zijn. Sommige publicatie's staan misschien haaks op elkaar, maar het is een mening van anderen die wij u niet willen onthouden.

Merwedekanaalzone

Merwedekanaalzone

Voor de bewoners en belangstellenden worden er verschillende spreekuren georganiseerd. Wij willen u graag in een aparte bijeenkomst bijpraten over de stand van zaken in de Merwedekanaalzone, informeren over de komende inspraakprocedure en u de gelegenheid geven om vragen te stellen. Ter informatie sturen wij u het informatieblad dat begin januari onder de bewoners en bedrijven in de gebieden in en rond de Merwedekanaalzone verspreid is.

app voor meldingen aan Portaal

app voor meldingen aan Portaal

Wist u dat er een app bestaat waarin u uw klachten en/of reparatie verzoeken kunt melden? Deze app werkt snel en u krijgt vaak binnen een aantal uren bericht terug. Het nummer van de app is: +31 6 1237 7655. Zet deze app in uw contacten. U kunt tevens direct een foto maken en meesturen.