Jouw Thuis: zelf kiezen hoe je woont

Gepubliceerd op: 13-02-2020

Jouw Thuis: zelf kiezen hoe je woont. Een aanpak waarbij de huurder bepaalt of, hoe en wanneer zijn woning wordt verbeterd. Een individuele aanpak in plaats van een projectmatige, onder het motto: jouw huis, jouw keuze.

Behaaglijk wonen 
Jouw Thuis is een nieuw initiatief van Portaal en draait om behaaglijk wonen, met oog voor het milieu en de portemonnee van huurders. Die kunnen kiezen uit diverse isolatieproducten, zonnepanelen, verschillende ventilatie-oplossingen, deuren en dakramen. En we beginnen met een gratis servicebeurt, waarbij het nieuwste HR++ glas wordt geplaatst, oude cv-ketels worden vervangen, rookmelders worden geïnstalleerd, de stoppenkast wordt gemoderniseerd en nog meer. 

De winkel 
Deze aanpak hebben we samen met bewoners, fabrikanten en leveranciers ontwikkeld. We vinden het belangrijk om eerst op kleine schaal ervaring op te doen. Dat doen we in de wijk Soesterkwartier in Amersfoort. Daar is een tijdelijke Jouw Thuis winkel waar we de eerste adviesgesprekken met bewoners voeren. Die krijgen een vervolg met een productencheck bij de mensen thuis. In de winkel kunnen bewoners ook alle producten zien. 

Kosten 
De prijzen voor de verbeteringen vallen mee. Portaal vraagt een huurverhoging die de helft is van de vooraf berekende gemiddelde besparing. Dus het moet wel gek lopen als iemand niet meer bespaart op zijn energierekening dan de isolatie kost. Ook de zonnepanelen leveren normaal gesproken flink meer op dan ze maandelijks kosten. Dus: meer comfort voor minder geld. 

Meer informatie 
Uitgebreide informatie over Jouw Thuis is te vinden op de speciale website.