Gluurverhoging

Gepubliceerd op: 04-09-2018

Onterechte verstrekking door de belastingdienst van de financiële gegevens van huurders aan de verhuurders.

GLUURVERHOGING

 

De rechtbank oordeelde eerder dit jaar dat de Belastingdienst een schadevergoeding moet betalen aan een huurder die van 2013 tot april 2016 een inkomensafhankelijke huurverhoging betaalde. Er was in deze periode namelijk geen wettelijk grondslag voor het delen van inkomensgegevens van huurders met verhuurders. De belastingdienst deed dit wel en moet de huurder daarom compenseren voor de extra huur. De Woonbond heeft een modelbrief en een rekenmodule gemaakt waarmee huurders die in deze periode ook een inkomensafhankelijke huurverhoging hebben betaald, dit kunnen terugvorderen.

Denkt u daarvoor ook in aanmerking te komen, dan kunt u de modelbrief en/of de rekenmodule bij de Woonbond downloaden.

Indien u een claim hebt ingediend bij de Belastingdienst dan krijgt u een standaard antwoord van het ministerie van Financiën, waarin staat dat de Belastingdienst in hoger beroep is gegaan en de uitkomst van dit beroep afwacht. 

Huurders die nog geen vordering hebben ingestuurd, kunnen dat alsnog doen. Kijk voor meer informatie op de website van de Woonbond in  veelgestelde vragen over de Gluurclaim.

Vanaf 2017 mag de Belastingdienst wel de inkomensgegevens verstrekken. U zult daarover dan ook bericht hebben ontvangen.

Veel succes namens de

Huurdersraad Portaal Regio Utrecht